YLEISTÄ HARRASTUKSESTA
Turun Kuvataidekoulu on 1979 perustettu klassiseen kuvataiteeseen erikoistunut yksityinen, kuvataidekasvatusta ja -harrastusta tarjoava organisaatio, joka järjestää tavoitteellisesti etenevää harrastustoimintaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Kuvataidekasvatuksemme keskittyy taidon, tekniikan ja luovan ilmaisun pitkäjänteiseen harjoitteluun piirustuksen, maalauksen, keramiikan, kuvanveiston, sekä taidegrafiikan osa-alueilla. Lisäksi harrastus tutustuttaa oppilaat taidehistorian eri aikakausiin ja kuvallisen ilmaisun keinoihin.

Tavoitteemme Turun Kuvataidekoulussa on klassisen kuvataiteen keinoin harjoitella silmän ja käden koordinaatiota, keskittynyttä työskentelytapaa, perinteisiä taidetekniikoita sekä kehittää omaa luovaa ilmaisutapaa. Harrastuksen sisällöt etenevät vuosittain uusien tekniikoiden ja taidehistorian aikakausien alueille. Aiempien vuosien taitoja käytetään uusien asioiden perustana ja tehtävät vaikeutuvat vähitellen. Tavoitteena on tarjota pitkäaikainen harrastusmahdollisuus, joka sisältää jatkuvasti uusia haasteita ja onnistumisen kokemuksia.

Lisäksi kuvataidekasvatuksemme antaa mahdollisuuden omakohtaisen taidekokemuksen syntymiseen ja edellytyksiä elinikäiseen taiteiden harrastamiseen. Turun Kuvataidekoulun tarjoama harrastus antaa myös erinomaiset lähtökohdat kulttuurialan ammattilaiseksi pyrkivälle.

HARRASTUKSEN RAKENNE
Kuvataidekoulun tarjoaman harrastuksen kokonaisuudet etenevät seuraavasti:
KokonaisuusIkäKesto / laajuus
Valmentava kuvataide4-6v2 vuotta / 50 tuntia
Kuvataiteen perusteet7-12v6 vuotta / 448 tuntia
Syventävä kuvataide13-16v4 vuotta / 372 tuntia
Aikuisryhmät16v -Ei määritettyä kestoa / laajuutta

Valmentava kuvataide

Alle kouluikäisille Kuvataidekoululla on valmentavan kuvataiteen ryhmiä. Valmentavan kuvataiteen ryhmissä lapset tutustuvat taiteen tekemiseen leikinomaisin keinoin ja lapsia valmennetaan klassisen kuvataiteen perusteisiin. Valmentava kuvataide pitää sisällään piirustuksen, maalauksen, keramiikan, kuvanveiston, taidegrafiikan ja taidehistorian sisältöjä.

Valmentava kuvataide 1
on suunnattu 4-5-vuotiaille lapsille. Harrastuskerran kesto on 60 min viikossa.

Valmentava kuvataide 2
on suunnattu 5-6-vuotiaille lapsille. Harrastuskerran kesto on 90 min viikossa.

Kuvataiteen perusteet

Alakoululaisten kannattaa aloittaa opintonsa Kuvataiteen perusteet 1 -ryhmästä. Kuvataiteen perusteiden eri kokonaisuudet (1-6) pitävät sisällään piirustuksen, maalauksen, keramiikan, kuvanveiston, taidegrafiikan ja taidehistorian sisältöjä. Ohjaus etenee tavoitteellisesti tasolta toiselle sekä vuodesta toiseen - ja harrastuksesta saa parhaan hyödyn irti aloittamalla sen aivan perusteiden alusta.

Kuvataiteen perusteet -ryhmien kesto on 120 minuuttia viikossa.

Syventävä kuvataide

Yläkoululaisille ei ole alkavia Kuvataiteen perusteet -ryhmiä vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Mikäli yläkoululainen haluaa aloittaa kuvataideharrastuksen, suosittelemme hänelle ryhmää
Syventävä kuvataide 1: Piirustus.
Syventävä kuvataide jakautuu neljään erilliseen kokonaisuuteen: piirustus, maalaus, kolmiulotteinen muotoilu ja taidegrafiikka/kokeileva taide.

Syventävä kuvataide -ryhmien kesto on 150 minuuttia viikossa.

Nuoret ja aikuiset

Yli 16-vuotiaille on tarjolla nuorten ja aikuisten ryhmiä. Nuorille ja aikuisille suunnatut ryhmät on tarkoitettu oman taiteellisen työskentelyn kehittämiseen ammattitaitoisessa ohjauksessa.

Aikuisryhmien kesto on 180 minuuttia viikossa.